Make your own free website on Tripod.com
E T A P A   1

Dakle.. iz mog ugla. Vera i ja stigosmo na splav negde oko 3 sati popodne.  Prvih 10 minuta cekanja nam je dosta tesko palo, tako da smo odlucili potraziti jednu kafu i jeftinu politicku diskusiju, sto nam je i uspelo na splavu gde smo vas cekali.  Ne pitajte gde je, posto se vise ni ja ne secam.. a necu ni da im udaram reklamu. Popismo kafu sa Spanskim gradjanskim ratom, bandom DOSovskom i neizbeznim NATO bombardovanjem.  Posto ni to nije bilo dovoljno raspali Vera po meni vezano za kucno ratovanje, te umalo ne izgubih glavu.

Cekamo mi tako, gledam na pucinu a vas nigde Beograd sa Save Nailazi nesto belo na horizontu ali kad je malo prislo, vidim ja nije to taj "glastron".

Sedimo tako Vera i ja, kad primetim ja ide nesto belo Glastron u daljini.  Obradovah se ja ko malo dete i umalo ne padoh sa splava.  Vera rece da za to padanje cu imati vise repriza do kraja dana tako da se barem u pocetku skoncentrisem i izbegnem nenajavljeno kvasenje.  

Spremamo se za ukrcavanje jer Glastron samo sto se nije zaustavio. Kapetan u akciji pristajanja.

 

Kapetan posadi izdaje naredjenja da se napravi mesto za nas.  Posada nas posmatra okom kriticara, skenira nas od glave do pete (RADMILA) dezurni kriticar - Radmila i nista ne komentarise, hvala bogu.  Smestamo se, kapetan Coba SLOBODAN, kapetan daje gas, to vam je jedna rucica u obliku slova "T" koju gura napred za dodavanje i nazad za smanjenje (na slici se vidi da mu je desna ruka na toj rucici sve vreme).   Inace za vas koji se prvi put suocavate sa motornim camcima, samo da znate da oni nemaju kocnice tako da ste uvek pod rizikom da se zaustaviti necete sto onda podrazumeva da morate znati plivati i biti brzi na nogama kad treba iskakati.

Sada po planu i programu,  pada upoznavanje sa starom posadom jer svako ko se ukrca postaje deo stalne posade barem za taj dan.  Ko nece, taj ce se jako lose provesti, obicno bude izbacen preko palube u reku, kada je kapetan lose raspolozen, dogadja se da "takvog" ostavi na nekom od ostrva na sred Dunava, ali to je nova prica....

Tog dana prinudnu posadu su cinili Buca i Mira CHARLIE, MIRA i njen sin STEFAN MVC-460F.JPG (86959 bytes),
Vera MVC-461F.JPG (41509 bytes) i njena lepsa polovina SASHA, njega (musko) ste upoznalo na prvoj stranici, odnosno mene, a videcete me i kasnije, jer niko nije hteo da me slika prilikom ukrcavanja, cak je Vera pristala samo da mi posalje poljubac na daljinu (pogledaj sliku Vera uhvacena u tom slanju).

Taman sto smo krenuli, nismo odmakli vise od 500m od mesta ukrcavanja, kapetanu se svidela ideja da bi tu naj-iskusnije clanice posade mogle nama "autsajderima" da pokazu kako je lepo voziti se na nestabinom boomerangu (u nastavku teksta BOOM).  Krenulo se sa pripremama porinuca BOOM-a. MVC-462F.JPG (98229 bytes) Samo ih gledajuci kako se muce prilikom ulaska u BOOM,MVC-464F.JPG (76447 bytes) sama ideja nije mirisala na nesto lepo vec na puno znoja i suza.  Kada su se smestile, MVC-466F.JPG (91004 bytes) MVC-467F.JPG (93278 bytes) kapetan je dao gasssssssssss a putnicama na BOOM-u se razvukao osmeh. MVC-468F.JPG (73754 bytes) MVC-469F.JPG (78928 bytes) MVC-471F.JPG (79261 bytes) "One se stvarno zabavljaju!" komentarishem.   "Cenish?" progovori kapetan, "pazi sta ce sada biti!" Oduze malo gasa kapetan, smota volan ulevo i na krivini dade gassssss....  Nasi "zamorchici" na BOOM-u preletese levi talas koji camac pravi i odjednom se uozbiljise MVC-470F.JPG (72928 bytes) i pogledase se MVC-473F.JPG (81284 bytes) kao da zbore "sta nam je ovo trebalo?",  valjda iz iskustva znaju kako izgleda kada padnes sa BOOM-a.   "Zabavno?" sheretski ce kapetan MVC-476F.JPG (89895 bytes), "Svakom ce biti onako kako ja odlucim, ipak sam ja kapetan, zar ne?  Ovo je bila ETAPA 1, a sada se zaustavljamo i svi u vodu, kupanje,  proglasavam otvorenu sezonu lova na one u vodi" (lovci su pirane-ribe kojih je bilo u izobilju, barem su se tako videle na digitalnom dubinometru).  Bas je sadista ovaj nas kapetan......

ETAPA 2 (klikni ovde)